İstanbul Meslekte Birlik Adem Çalışkan dedi

İstanbul Meslekte Birlik Mali Müşavirler Grubunun Yönetim Kurulu Üyeleri 16 Nisan tarihinde Titanic Otel’de İSMMMO adaylarını tanıtmak için bir araya geldi. Dernek Başkanı Salih Ünal 29 Mayıs’ta gerçekleşecek İSMMMO Genel Kurulunda başkan adaylarının Adem Çalışkan olduğunu belirtti.

b52c282818eyalcin
Salih Ünal

Yönetim Kurulu üyeleri, basın mensupları ve çok sayıda meslek mensubu katıldığı programda; açılış konuşmasını yapan Salih Ünal, 1989 yılında 3568 sayılı yasa ile mesleğin çok farklı bir misyon kazandığını, fakat bu yasanın artık ihtiyaçları karşılamadığı gibi, meslek odalarının da işlevini yitirdiğine dikkat çekti. İSMMMO’da Meslekte Birlik Zamanı mesajını vererek konuşmasını tamamladı.

1159897371eyalcin
Adem Çalışkan

İstanbul Meslekte Birlik Grubu İSMMMO adayı Adem Çalışkan; konuşmasına Meslekte birlik camiası ve katılımcıları selamlayarak başladı.

Çalışkan; “Meslekte birlik olarak 25 yıldan fazladır, birlikte omuz omuza yürüyüşümüz devam etmektedir. Bu birlik ve beraberlik ruhu ile 2016 yılı seçim sürecini başlatıyoruz. Meslekte Birlik her dönemde olduğu gibi bu dönemde de misyon vizyon ve birikimi ile seçime hazırdır. Biz 25 yıldır artarak devam eden mesleğin ve meslektaşın sorunlarını çözmeye talip olduk” diyerek sözlerine devam etti.

beaab6cbe5eyalcin

25 yıldır odayı ellerinde bulunduran yönetimin meslek adına neler yapmadıklarını hatırlayalım. Söz konusu yönetim; mesleğe saygı kazandıramadı, meslek mensuplarımızın ekonomik ferahını sağlayacak adımlar atamadı, sosyal gereksinimlerimiz yok sayıldı, siyasette kullanmanın dışında mesleğe sahip çıkılmadı, mesleğimiz uluslar arası standartlara ve kaliteye kavuşturulmadı, ücret tarifeleri şekilden ibaret bırakıldı, tahsilât sorununa çözüm üretilmedi, meslektaşın en büyük sorunlardan olan acımasız haksız rekabete terk edildi. Kısacası mevcut oda yönetimi anlayışı 25 yıldır mesleğe ve meslektaşa bir şey kazandıramadı. Meslekte birlik mevcut yönetime inat, diyalog, üretim, işbirliği diyor.

Meslekte Birlik anlayışı İSMMMO’ya taşındığında, mesleğimiz ve meslektaşımıza öncelikle saygınlık kazanmış, akabinde uluslararası standartlara ulaşmış, makro ekonomik politikalara yön veren, adaletli şeffaf ve çözüm odaklı bir yönetim gelecek.

9457825498eyalcin

Büyüyen ekonomimizde meslektaşımızı dünya standartlarında pay alan bir meslek haline getireceğiz. Meslekte Birlik Grubu kendi anlayışını İSMMMO yönetimine taşıdığında şeffaf, katılımcı, inovatif, güleryüzlü ve ideolojik yaklaşımlardan uzak bir yönetim ortaya koyacak. Çözüm üretemeyen yapının meslek adına bir şey yapamadıklarını gördük. Endişeniz olmasın tüm aldatmacalara, oluşturulan algılara inat İSMMMO’da meslekte birlik diyecektir.

Değerli kurucular kurulu, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımız, ağabeylerimiz bu hedefe varmak için hep birlikte yola çıktık, şimdi hep birlikte omuz omuza 29 Mayıs’ta Meslekte Birlik demeye var mısınız?

Meslekte Birlik ailemize, kurucular kurulumuza, yönetim kurulumuza, aday belirleme kurulu ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, 2016 seçiminin başta ülkemize olmak üzere mesleğimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 29 Mayıs’ta İSMMMO’da “Meslekte Birlik” demek üzere sevgi ve saygılarımı sunarım” diyerek sözlerini tamamladı

Meslekte Birlik Grubu İSMMMO aday listesi söyle oluştu; Yönetim Kurulu Adem Çalışkan başkanlığında asıl listede İbrahim Balcıoğlu, Recep Yüksel, Muhsin Bilgi, Emine Mercimek Dümbül, Ayhan Gündüz, Abdulcanan Dilber, Ayla Güneş, Hakan Ustabaş yedeklerde Özcan Köksal, Serdar Çağlayan, Abdullah Ertürk, Doğan Karabıyıkoğlu, İsmail Yavuz, Tamer Aktaş, Hasan Güner, Mahfuz Kıyıcı, Abdullah Koçyiğit şeklinde oluştu.

Disiplin Kurulu ise Alim Karataş, Turan Ağ, Özgür Kaya, Mehmet Ali Doğan, Serdar Özdemir yedeklerde Tamer Kılıç, Ali Bingül, Veli Yöntem şeklinde, Denetleme Kurulu ise Halil İbrahim Avcı, Bülent Çetinkaya, Murat Demirtaş ve Aykut Akın’dan oluştu.

beaab6cbe5eyalcin

Yorum bırakın